Ctenanthe – Calathea – 25 cm

9,95

Deze plant heeft vele namen. Ctenanthe Burle, Marxii of de meest gangbare, Calathea. Dit is een plant die oorspronkelijk groeit in Centraal en Zuid-Amerika.

 

Deze plant is niet alleen erg mooi, maar heeft ook een bijzondere eigenschap. De plant veranderd namelijk gedurende de dag. Overdag kan je de gestreepte bladeren goed zien, maar in de avond trekt de plant zijn bladeren op. In de avond zie je dus de paarse onderkant van de bladeren die weer een hele andere effect geven. De plant zelf is niet zo moeilijk. De Calathea is een plant die het het beste doet op een plekje uit de zon en is gemakkelijk in onderhoud.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Doet het goed in de schaduw

 

Beschrijving

Standplaats: De Calathea is een schaduwminnende plant en houdt niet van zonlicht. De Calathea is het meest gediend bij temperaturen tussen de 15 en 23 graden.

Water: De plant heeft behoefte aan vrij veel water voor een schaduwplant. Toch is een keer per week vaak voldoende. Staat de plant toch boven een verwarming of op een warme plek? Geef de plant dan twee keer in de week in kleinere hoeveelheden water.

Verzoringstips: Geef de plant af en toe wat hydroplantenvoeding. Hier is de plant dol op en zorgt ervoor dat de plant mooi blijft en mooi groeit.

Extra informatie

Hoogte Plant

21-30 CM

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ctenanthe – Calathea – 25 cm” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.