(2 klantbeoordelingen)

Strelitzia Nicolai – 80 cm

34,95

De Strelitizia Nicolai wordt ook wel een Paradijsvogelplant genoemd door velen. Dit komt voort uit de prachtige oranje bloemen die eens paar jaar kunnen bloeien. Ook buiten deze bloeiperiode is deze plant een prachtige toevoeging aan je huis. Een echte blikvanger die je huis voorziet van een tropisch tintje. De Strelitzia Nicolai past dan ook in vrijwel ieder interieur. 

 

In de natuur kan deze plant tot wel 4 meter hoog worden. Bij jou thuis zal dit niet het geval zijn, maar met de juiste verzorging kan deze plant wel aanzienlijk groeien.

 

De Strelitzia Nicolai, ook wel bekend als de Witte Paradijsvogelbloem, is een hippe kamerplant. In de natuur kan de plant wel een hoogte bereiken van 4 meter. Oorspronkelijk komt de Strelitzia uit Zuid Afrika waar de plant in optimale omstandigheden eerder zal bloeien dan in de huiskamer. Regelmatig voeding geven in de zomer periode is dan ook aan te raden gezien deze plant nog wel wat bouwstoffen nodig heeft.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Licht nodig

 

4STNITU08HMN , ,

Beschrijving

De Strelitzia Nicolai (Paradijsvogelbloem)

De hoogte van de plant bij levering is ca. 75 – 85 cm hoog en de pot heeft een diameter van 22 centimeter.

Standplaats: De Strelitiza Nicolai is niet heel moeilijk. De plant doet het goed op een licht tot half schaduw plaats. Probeer in de zomermaanden de hete middag zon te vermijden.

Temperatuur: Kamertemperatuur mag niet onder de 14 graden celcius komen om een fijne omgeving te zijn voor de plant.

Waterbehoefte: In de zomer mag deze plant maximaal 2x per week water krijgen, in de winter mag dit een stuk minder zijn. 1x per week is aanbevolen maar bekijk vooral of de grond niet te vochtig blijft.

Voeding: Niet noodzakelijk, maar wel aan te raden. 1x per maand voeding is voldoende. In de winterperiode kan je dit verlagen naar 1x per 2 maanden

Bloei: Deze plant kan 1x per jaar in bloei komen. De plant krijgt dan oranje bloemen.

Meer lezen over de verzorging van de plant? Lees onze Ficus verzorgingstips.

Extra informatie

Potmaat

21-43

Hoogte Plant

81-13

2 beoordelingen voor Strelitzia Nicolai – 80 cm

  1. Joost

    Goede kwaliteit plant en netjes thuisbezorgd en zelfs uitgepakt.

  2. Antwa

    Mooie plant

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.