Buitenplanten

Toont alle 8 resultaten

Bonte Segge – Siergras – 50 cm

31,95

Deze plant is een veelvoorkomende plant in Japan. Het is een kruising van verschillende Carex soorten en is het hele jaar door mooi. De blad heeft een groene nerf met lichte randen. De plant is enorm sterk en kan gemakkelijk de hele winter buiten blijven staan. Ook met het geven van water is deze plant niet moeilijk.

 

✓ Sterke plant

✓ Gehele jaar door mooi

✓ Snel groeiende plant

 

Dianella Coolvista – 50 cm

28,95

De Dianella Coolvista geeft een enorm toffe touch aan jouw tuin of balkon. Het gehele jaar toont deze plant zijn blauwgrijze bladeren en ziet er dus ook in de winter mooi uit. De plant groeit redelijk snel en groeit doorgaans omhoog en niet zozeer in de breedte. Soms bloeit de plant ook en dan komen er bessen aan de plant. Musjes en Koolmeesjes zijn dan ook erg blij met deze plant!

 

Stijl de plant in een mooie pot of combineer deze plant met mooie andere plantjes in je tuin.

 

✓ Sterke plant

✓ Gehele jaar door mooi

✓ Snel groeiende plant

 

Elegrass – Fargesia Rufa – Bamboe – 45 cm – 2 stuks

39,95

Sierlijkste bamboe met appelgroene bladeren en een bossige groei. Makkelijk te onderhouden en dit soort behoort tot de meest winterharde soort onder de bamboeplanten. Deze plant kan dus gerust in een tuin of op het balkon staan. De planten groeien redelijk snel tot een prachtige bos bamboe. De plant is erg gemakkelijk te onderhouden en snoeien doe je in een handomdraai. 

 

✓ Sterke plant

✓ Gratis retourneren

✓ Snel groeiende plant

 

Europese Dwergwaaierpalm – Chamaerops Humilis – 40 cm

24,50

De Chamaerops Humilis is de enige palm die oorspronkelijk uit Europa komt. Het zal je niet verrassen dat deze plant dan ook uit Zuid-Europa afkomstig is. Rondom het Middellandse zeegebied is het vrijwel altijd zonnig en komt het in de wintermaanden ook nauwelijks onder de 0 graden. Daarom kan deze palm daar goed groeien, maar ook wanneer het vriest overleeft deze plant het. 

 

De plant is enorm sterk en kan tegen zowel vrieskou, als directe zon. Toch raden we aan om bij vrieskou de plant even binnen te zetten. Voor de rest is de plant erg gemakkelijk, regelmatig een beetje water geven, maar pas op dat je niet teveel in 1x geeft. Heb je deze plant buiten staan? Dan is een regenbui vaak al voldoende en hoef je deze alleen in de zomer wat water te geven. Binnen volstaat 1 keer per week.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Kan tegen temperaturen tussen -10 en +40 graden celsius

 

 

Olea Europeae – Olijfboom – 100 cm

26,95

De olijfboom is een iconische plant wat het altijd goed doet. Het geeft je tuin of kamer een mooie mediterraans gevoel. De plant is makkelijk in onderhoud, maar heeft wel graag een zonnige standplaats. De olijfboom kan door goed onderhoud enorm over de jaren uitgroeien tot een volwaardige boom.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Zowel een binnen- als buitenplant

 

Helleborus Foetidus – 40 cm – 4 stuks

51,95

Helleborus Foetidus – 40 cm – 4 stuks

51,95

De Helleborus Foetidus is een bekende tuinplant die in het Nederlands ook wel Stinkend Nieskruid genoemd worden. Deze naam komt voort uit de geur die de bloemen afgeven wanneer je aan de bloem hebt gezeten. De plant zelf heeft geen stinkende geur. In tegenstelling tot veel andere tuinplanten komen de bloemen van deze plant vanaf december al uit.

 

Je maakt deze plant blij met een plekje in de halfschaduw en je zal zien dat de plant je beloond met prachtige groene bloemen. De plant groeit van binnenuit en redelijk snel.

 

✓ Sterke plant

✓ Gehele jaar door mooi

✓ Snel groeiende plant

 

 

Hedera helix – Klimop – 19 cm

9,95

De Hedera, ook wel ‘klimop’ genoemd, is misschien wel de gemakkelijkste plant in ons assortiment, Een plekje in de schaduw of in de volle zon, het kan allemaal. Dat maakt deze plant ook zo geschikt voor vrijwel iedere plek in huis. Deze Klimop wordt in setjes verkocht en zijn ook nog eens voorzien van een handgemaakte keramieke pot die je ergens aan kan ophangen. Een complete set dus die je eenvoudig besteld bij onze partner.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Olea europeae – Olijfboom – 50 cm – 2 stuks

36,95

De olijf brengt schaduw en een mediterrane sfeer. De boom komt uit het oosten van het Middellandse zeegebied en wordt daar al eeuwen geteeld voor de olijven. Als boom is hij hard en kan hij honderden jaren oud worden. Op uw balkon of in uw tuin, of binnen, kunt u beter klein beginnen.

Planten voor op het balkon of in de tuin

Buitenplanten zijn er in vele soorten en maten. Of je nu opzoek bent naar balkonplanten of planten voor in je tuin. Pots&Plants heeft verschillende soorten planten in diverse maten. Wil je je planten ook in de winter buiten laten staan? Hou daar dan rekening mee en lees de omschrijving goed of de buitenplant hier geschikt voor is.

Ook nog opzoek naar een bijpassende sierpot? Bekijk deze dan hier

 

Balkonplanten en tuinplanten kopen

Er zijn niet veel buitenplanten die geschikt zijn voor ieder balkon of tuin. De ligging van het balkon of de tuin is ten slotte enorm belangrijk. Heb je een balkon of tuin op het zuiden? Dan heb je dus een plant nodig die tegen direct zonlicht kan. Heb je daarentegen een balkon of tuin op het noorden? Dan heb je een plant nodig die goed tegen de schaduw kan. 

Hou bij het uitzoeken van een mooie tuin- of balkonplant dan ook goed rekening met de ligging en de hoeveelheid zonlicht. Om je een handje te helpen hebben we hier een aantal balkonplanten uitgelicht die passen bij de ligging van je balkon. 

 

Planten die geschikt zijn voor een balkon of tuin op het zuiden

 

Planten die geschikt zijn voor een balkon of tuin op het westen

 

Planten die geschikt zijn voor een balkon of tuin op het oosten

 

Planten die geschikt zijn voor een balkon of tuin op het noorden

 

Naast de bovengenoemde planten zijn er natuurlijk nog veel meer tuin- en balkonplanten die geschikt zouden zijn. Neem daarom vooral een kijkje in het totaaloverzicht. Opzoek naar een specifieke plant die je niet kan vinden? Laat het vooral weten en wellicht kunnen wij je hierbij helpen via een van onze kwekers!