Luchtzuiverende planten

Resultaat 1–12 van de 43 resultaten wordt getoond

Ficus Lyrata – Tabaksplant – 80 cm

18,95

Ficus Lyrata – Tabaksplant – 80 cm

18,95

De Ficus Lyrata, ook wel Tabaksplant genoemd is een van onze populairste planten van het moment. De plant is ten slotte gemakkelijk te onderhouden, blijft het gehele jaar mooi groen en past bij vrijwel ieder interieur. Hij doet het enorm goed in een stijlvol en strak huis, maar ook als je inrichting wat gevarieerder is past hij mooi!

 

De plant is gemakkelijk te onderhouden en we raden aan om in de koudere maanden 1x per week water te geven en in de zomer 2x per week in kleinere hoeveelheden. Daarnaast staat het graag op een licht plekje, maar niet in de directe zon. De ‘vioolbladplant’ heeft bladeren in de vorm van violen en daar dankt hij dan ook zijn bijnaam aan.

 

Bestel deze Ficus Lyrata eenvoudig bij onze partner voor de scherpte prijs van dit moment!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Niet in directe zonlicht plaatsen

 

Areca Palm – Goudpalm – 100 cm

33,95

Areca Palm – Goudpalm – 100 cm

33,95

De Areca Palm, ook wel Goudpalm genoemd is een plant die in vrijwel iedere huishouden wel eens heeft gestaan of zou moeten staan. Een echte blikvanger in de kamer en gemakkelijk in de verzorging. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren benevelen en deze plant voelt zich heerlijk. De Areca Palm (Goudpalm), groeit relatief snel en het is daardoor raadzaam altijd een iets grotere pot te kopen dan de huidige pot. Zo voorkom je dat je al snel weer een nieuwe pot moet kopen.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Groeit snel

 

Strelitzia Nicolai – 80 cm

34,95

Strelitzia Nicolai – 80 cm

34,95

De Strelitizia Nicolai wordt ook wel een Paradijsvogelplant genoemd door velen. Dit komt voort uit de prachtige oranje bloemen die eens paar jaar kunnen bloeien. Ook buiten deze bloeiperiode is deze plant een prachtige toevoeging aan je huis. Een echte blikvanger die je huis voorziet van een tropisch tintje. De Strelitzia Nicolai past dan ook in vrijwel ieder interieur. 

 

In de natuur kan deze plant tot wel 4 meter hoog worden. Bij jou thuis zal dit niet het geval zijn, maar met de juiste verzorging kan deze plant wel aanzienlijk groeien.

 

De Strelitzia Nicolai, ook wel bekend als de Witte Paradijsvogelbloem, is een hippe kamerplant. In de natuur kan de plant wel een hoogte bereiken van 4 meter. Oorspronkelijk komt de Strelitzia uit Zuid Afrika waar de plant in optimale omstandigheden eerder zal bloeien dan in de huiskamer. Regelmatig voeding geven in de zomer periode is dan ook aan te raden gezien deze plant nog wel wat bouwstoffen nodig heeft.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Licht nodig

 

Monstera Deliciosa – Gatenplant – 50 cm

17,50

Monstera Deliciosa – Gatenplant – 50 cm

17,50

De Monstera deliciosa, ook bekend onder de naam gatenplant of philodendron pertusem, is een bijzondere bladplant. Een must-have voor elke plantenliefhebber. De frisgroene bladeren hebben gaten en maken de plant speciaal en deze is perfect voor je eigen urban jungle. Doordat deze plant gekweekt is onder het label Decorum is deze van de zwaarste kwaliteit.

 

Zet de plant op een lichte standplaats maar pas op voor direct zonlicht. Wekelijks water geven is aan te raden maar dit is afhankelijk van de standplaats, temperatuur en tijd van het jaar.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Vermijd direct zonlicht

 

Calathea Orbifolia – 60 cm

21,50

De Calathea Orbifolia is opvallend vanwege zijn prachtige bladeren. Je komt deze plant dan ook veel tegen op foto’s, filmsets en andere media. Zijn prachtige gestreepte bladeren zijn een echte verschijning in jouw huis. Hoor je ritselend geluid? Schrik niet. Een opvallende kenmerk aan Calathea’s is dat de plant zich terugtrekt in de avond en de bladeren wat meer dicht zal vouwen. Overdag zullen de bladeren zich dan weer gaan tonen.

 

In de natuur groeit deze plant onder de beschutting van bomen waardoor de plant het goed doet in de schaduw, halfschaduw of lichte plekken, maar minder in de volle zon. Let hier dus ook op bij het kiezen van een standplaats.

 

De plant houdt ervan om af en toe besproeid te worden omdat het in gebieden groeit waar de luchtvochtigheid hoog is. Geef daarnaast af en toe lauw water zodat de potgrond vochtig blijft.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Ook geschikt voor in de schaduw

 

Alocasia zebrina – Olifantsoor – 65 cm

19,95

Alocasia zebrina – Olifantsoor – 65 cm

19,95

De Alocasia Zebrina is een bekende plant die echt zijn eigen uiterlijk heeft. De gestreepte stengels van de Alocasia Zebrina lijken op het patroon van zebra’s. De aparte stelen in combinatie met zijn prachtige hartvormige, groene bladeren zijn kenmerkend voor deze Alocasia.

 

Deze plant is geen snelle groeier en je hoeft dus ook niet heel bang te zij dat je snel een nieuwe pot nodig hebt. Koop hem dan ook op het formaat dat de plant mooi in je ruimte staat.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Licht nodig

 

Aeschynanthus Rasta – 40 cm

14,95

Aeschynanthus Rasta – 40 cm

14,95

De Aeschynanthus – Rasta is een mooie hangplant die het goed doet in vrijwel ieder huis. Met zijn prachtige rode bloemen is het een echte blikvanger in huis. Wanneer je deze plant in huis hebt is het belangrijk om lauw water te geven. Dit komt doordat de plant in warme gebieden groeit en dus niet gewend is aan koud water. Daarnaast is het belangrijk regelmatig water te geven zodat de aarde vochtig blijft. 

De plant hangt het liefst op een plek met veel licht, maar geen direct zonlicht. Toch kan de plant ook op een schaduwrijke plek hangen, maar zal deze minder snel groeien. In de zomermaanden adviseren we om de plant iets bij te voeden met kamerplant voeding. In de winter daarentegen heb je er geen omkijken naar omdat de plant dan in een rustmodus is. 

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Zowel geschikt voor schaduw, als een licht plekje

 

Calathea Medaillon – 60 Cm

18,95

Een prachtige plant met een aparte uitstraling. Zo kan je de Calathea medaillon wel beschrijven. Met zijn grote donkere bladeren is dit niet een plant die je zo snel ergens anders zal tegenkomen. Waarom wij zo fan zijn van deze plant? Hij is lekker makkelijk!

 

Een standplaats vinden voor deze plant? Hij doet het eigenlijk overal goed! Op zowel een lichte, als schaduwrijke plek kan deze plant goed gedijen. Een leuk iets aan deze plant is ook nog eens dat deze gedurende de dag veranderd kwa uiterlijk. In de avond trekt de Calathea zich namelijk wat meer terug en zal het zijn bladeren omhoog trekken. In de ochtend zal de Calathea zich weer ontvouwen en zijn de bladeren beter zichtbaar. Uniek toch?!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Geschikt voor zowel in de schaduw, als op een licht plekje.

 

Aeschynanthus Japhrolepis – 35 cm

14,95

De Aeschynanthus Japhrolepis is hangplant waar wij zelf erg fan van zijn! De prachtige kleur, takken en bladeren zijn een lust voor het oog. Het leuke aan deze plant is dat het zowel licht- als donkergroene bladeren heeft. De plant hangt het liefst op een plekje waar veel licht is en staat in de zomer graag in constant vochtige grond. In de winter mag je wat minder water geven gezien de plant dan in winterrust is.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Geschikt voor een licht plekje

 

Aloë vera

17,50

Aloë vera

17,50

De Aloë vera is een plant die vrijwel iedereen kent van naam. De plant wordt al eeuwen gebruikt om zijn medicinale werking. De plant wordt veel gebruikt als geneesmiddel bij wonden, als laxeermiddel of bij beschadigingen van de huid. Hedendaags wordt de plant veel gebruikt als verkoelend middel bij verbranding door de zon of huidverzorging. 

 

Naast zijn medicinale werking is de Aloë vera een van de meest luchtzuiverende planten die er je kan vinden. Schadelijke stoffen in de lucht worden met gemak gezuiverd door deze plant. We raden dan ook altijd aan om altijd een Aloë vera in huis te hebben staan. 

Omdat de Aloë vera een succulent is hoef je de plant niet vaak water te geven. Deze plant slaat namelijk water op in zijn bladeren. De klassieke terracotta pot waarin de Aloë vera geleverd kan worden, is dan ook ideaal omdat het overtollig water weg kan laten lopen. 

 

Let op: de exacte formaat van deze plant kan nog weleens verschillen. Vaak is de plant tussen de 30-50 cm hoog.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ De plant staat graag op een licht plekje

 

Spathiphyllum Silvana – Lepelplant – 90 cm

25,95

De Spathiphyllum silvana, ook wel ‘lepelplant’ genoemd is een frisse kamerplant. Produceert witte bloemen in de vorm van een lepel en heeft bovengemiddelde luchtzuiverende kwaliteiten.


Zet de plant niet te licht maar zeker niet te donker. Vermijd direct zonlicht en geef de plant regelmatig water anders gaan de bladeren slap hangen.

 

✓ Een bloeiende plant

✓ Regelmatig water geven

✓ Zet niet op de koude plekken of op de tocht

 

 

Anthurium Clarinervium – Aderplant – 35 cm

14,95

Zoek je naar een wat apartere plant die je ook niet zo vaak tegenkomt? Dan is de Anthurium Clarinervium wellicht een mooie plant voor jou. De Anthurium Clarinervium is een groene kamerplant welke opvalt door de opvallende bladeren. De lichte lijnen op de bladeren worden vaak omschreven als aders en daarom heeft de plant als bijnaam de aderplant.

 

De plant heeft het liefste een licht plekje, regelmatig water zodat de potgrond vochtig blijft en wordt graag af en toe besproeid met water. Dit komt voort uit de warme en lucht vochtige gebieden waar de plant in de natuur groeit.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Geschikt voor een licht plekje

 

 

Luchtzuiverende kamerplanten

Je huis is doorgaans de plek waar je de meeste tijd spendeert. Het hebben van een huis met een goede luchtkwaliteit is dan ook enorm belangrijk. Wist je dat de meeste planten enorm bijdragen aan de luchtkwaliteit? Jouw planten zuiveren de lucht en verwijderen giftige deeltjes. Als je toch al opzoek bent naar een luchtzuiverende plant, ga dan vooral opzoek naar een plant die ook nog eens goed is voor je gezondheid!

 

Waarom zijn luchtzuiverende planten belangrijk?

We laten steeds minder frisse lucht onze huizen in. Huizen worden beter geïsoleerd, we laten de ramen vaker dicht en we zijn sneller geneigd de verwarming aan te zetten. Dit zorgt ervoor dat je een erg droge en zuurstofarme lucht in huis krijgt. Dit kan leiden tot hoofdpijn, slaapproblemen en huidklachten. Veel artsen claimen ook nog eens dat het een direct effect heeft op je gemoedstoestand. Met luchtzuiverende planten in huis zorg je er dus voor dat je niet enkel een sfeervol huis zal krijgen, maar ook direct bijdraagt aan een betere gezondheid.

 

Voordelen van luchtzuiverende planten op een rijtje

  1. Giftige deeltjes worden gefilterd en verwijderd in huis
  2. Planten zorgen voor een betere gezondheid en afname van klachten als hoofdpijn, slaapproblemen en huidklachten
  3. Planten hebben een stress verlagend effect op mensen
  4. Planten hebben een positief effect op productiviteit en creativiteit
  5. Planten nemen fijnstof op wat voornamelijk in grote steden een probleem vormt voor de longen
  6. Planten dempen geluiden in jouw huis
  7. Dragen bij aan de sfeer in jouw huis

 

De meest luchtzuiverende planten

Natuurlijk zit er verschil in de mate waarin de plant de lucht zuivert. Over het algemeen heeft vrijwel iedere plant een luchtzuiverende werking, maar er zitten een aantal uitschieters tussen! Zoals de Ficus Lyrata, Calathea en de Lepelplant. Ben je nou benieuwd naar de meest luchtzuiverende planten? Lees dan onze top 10 luchtzuiverende planten op onze blog.

Luchtzuiverende planten bestellen doe je eenvoudig bij Pots&Plants, omdat wij vooraf al een selectie hebben gemaakt van de beste en mooiste planten die de lucht bij jou thuis zuiveren. De planten worden met grote zorg en in speciale verpakkingen verzonden, zodat deze in een zo goed mogelijke conditie bij jou thuis geleverd kan worden. Toch benieuwd naar andere kamerplanten? Bekijk dan alle kamerplanten of bekijk bijvoorbeeld een andere categorie zoals onze diervriendelijke kamerplanten.