Plant Cadeaus

Resultaat 1–12 van de 18 resultaten wordt getoond

Ficus Lyrata – Tabaksplant – 80 cm

18,95

Ficus Lyrata – Tabaksplant – 80 cm

18,95

De Ficus Lyrata, ook wel Tabaksplant genoemd is een van onze populairste planten van het moment. De plant is ten slotte gemakkelijk te onderhouden, blijft het gehele jaar mooi groen en past bij vrijwel ieder interieur. Hij doet het enorm goed in een stijlvol en strak huis, maar ook als je inrichting wat gevarieerder is past hij mooi!

 

De plant is gemakkelijk te onderhouden en we raden aan om in de koudere maanden 1x per week water te geven en in de zomer 2x per week in kleinere hoeveelheden. Daarnaast staat het graag op een licht plekje, maar niet in de directe zon. De ‘vioolbladplant’ heeft bladeren in de vorm van violen en daar dankt hij dan ook zijn bijnaam aan.

 

Bestel deze Ficus Lyrata eenvoudig bij onze partner voor de scherpte prijs van dit moment!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Niet in directe zonlicht plaatsen

 

Monstera Deliciosa – Gatenplant – 50 cm

17,50

Monstera Deliciosa – Gatenplant – 50 cm

17,50

De Monstera deliciosa, ook bekend onder de naam gatenplant of philodendron pertusem, is een bijzondere bladplant. Een must-have voor elke plantenliefhebber. De frisgroene bladeren hebben gaten en maken de plant speciaal en deze is perfect voor je eigen urban jungle. Doordat deze plant gekweekt is onder het label Decorum is deze van de zwaarste kwaliteit.

 

Zet de plant op een lichte standplaats maar pas op voor direct zonlicht. Wekelijks water geven is aan te raden maar dit is afhankelijk van de standplaats, temperatuur en tijd van het jaar.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Vermijd direct zonlicht

 

Aloë vera

17,50

Aloë vera

17,50

De Aloë vera is een plant die vrijwel iedereen kent van naam. De plant wordt al eeuwen gebruikt om zijn medicinale werking. De plant wordt veel gebruikt als geneesmiddel bij wonden, als laxeermiddel of bij beschadigingen van de huid. Hedendaags wordt de plant veel gebruikt als verkoelend middel bij verbranding door de zon of huidverzorging. 

 

Naast zijn medicinale werking is de Aloë vera een van de meest luchtzuiverende planten die er je kan vinden. Schadelijke stoffen in de lucht worden met gemak gezuiverd door deze plant. We raden dan ook altijd aan om altijd een Aloë vera in huis te hebben staan. 

Omdat de Aloë vera een succulent is hoef je de plant niet vaak water te geven. Deze plant slaat namelijk water op in zijn bladeren. De klassieke terracotta pot waarin de Aloë vera geleverd kan worden, is dan ook ideaal omdat het overtollig water weg kan laten lopen. 

 

Let op: de exacte formaat van deze plant kan nog weleens verschillen. Vaak is de plant tussen de 30-50 cm hoog.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ De plant staat graag op een licht plekje

 

Ficus Elastica – Dark forest pot – 30 cm

19,45

De Ficus Elastica is een enorm populaire plant en staat ook wel bekend onder de naam ‘Rubberplant’. De bladeren werden namelijk gebruikt om rubber te verzamelen. Nu is deze plant vooral bekend om zijn prachtige donkergroene bladeren die erg mooi in huis staan. De bladeren zijn wat dikker dan de meeste andere bladeren en bij goede verzorging hebben ze een prachtige glimmende gloed. 

 

De rubberplant is sterk luchtzuiverend en vraagt weinig aandacht. Zolang je de plant niet op de tocht of in direct zonlicht plaatst is het al gauw goed. Zelfs bij weinig daglicht doet deze plant het prima. Mocht de plant zich fijn voelen zullen er regelmatig nieuw bladeren aan de plant komen en zal deze omhoog gaan groeien. Je zal eerst een rode punt aan de bovenkant van de steel te zien krijgen die zich open bloeit tot een nieuw blad.

 

De ‘deep forest’ pot waarin de Ficus Elastica komt is prachtig een prachtig modern design. De warme kleuren combineren prachtig met de donkergroene kleur van het blad, en geven de plant een retro look.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Cactus mix Kokodama – 2 stuks

24,95

Cactus mix Kokodama – 2 stuks

24,95

De Kokodama is een trendy handgemaakte bol van 100% fairtrade vezels. De naam Kokodama is afgeleid van het Japanse Kokedama. Hier staat ‘koke’ voor mos en ‘dama’ voor bal. Omdat onze bal niet bestaat uit mos is de naam veranderd in Kokodama. De bollen kunnen je ophangen of neerzetten en passen in ieder interieur. De cactussen zijn zeer makkelijk in onderhoud en hebben vooral veel liefde nodig. De verschillende vormen zorgen voor extra diversiteit.

 

Bij de plant ontvang je vanzelfsprekend meer informatie over je nieuwe huisgenoot en wij geven tips hoe je zo lang mogelijk van hem kunt genieten. Elke plant heeft namelijk zo zijn voorkeuren qua verzorging. En juist omdat alles wat je over deze plant moet weten wordt bijgesloten, kun je hem ook perfect naar een ander sturen. De verpakking alleen is namelijk al een cadeautje!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Kan tegen temperaturen tussen -10 en +40 graden celsius

Droogbloemen in glas – Purple Cloud

17,50

Droogbloemen in glas – Purple Cloud

17,50

Droogbloemen zijn populairder dan ooit! In de jaren ’60 & ’70 zag je bijna overal droogbloemen en werden ze in de jaren daarna steeds meer als ouderwets gezien. Tegenwoordig is ouderwets niet meer iets negatiefs maar veranderd ouderwets in vintage en vintage is in! Wij zijn best blij met deze oude trend die terugkeert, want wij zijn er dol op! Perfect voor in een kamer zonder licht, een te zonnig hoekje of waar dan ook! 

 

Let op: deze gedroogde bloemen blijven natuurproducten. Het uiterlijk kan enigszins afwijken van de foto.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Geen onderhoud nodig

 

Koffieplant – Coffea Arabica – 25 cm

20,95

Een echte koffieplant! Oorspronkelijk komen koffieplanten uit zuidelijk Afrika en tropisch Azië, maar tegenwoordig komt de plant voer de hele wereld in warmere gebieden voor. De Arabica is de meestgebruikte plant voor koffiebonen: zo’n 75-80%.

 

Na het derde jaar gaat de plant bloeien. Uit de bloemen ontstaan rode bessen, waarin twee zaden groeien: de koffiebonen. Overigens is het uiteindelijk wel lastig om zelf echt te koffie te kunnen gaan oogsten. Het is dan vooral ook een leuke plant om thuis te hebben staan.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Philodendron Scandens – 30 cm

12,95

De Philodendron komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Midden en Zuid Amerika. Daar is het heerlijk vochtig en leven ze van het weinige licht dat tussen de bladeren van hoge bomen door naar beneden valt.

 

Om voldoende licht te krijgen, klimmen veel Philodendrons in bomen. Ze hebben luchtwortels waarmee ze zich aan een boom vastgrijpen en langzaam groeien ze dichter naar het licht toe. Er zijn zelfs soorten die nooit op de grond leven, maar ontkiemen hoog in de boom en daar hun hele leven blijven. Het woord Philodendron komt uit het Grieks en is een samenvoeging van philo; ‘houden van’ en dendron; ‘boom’. Deze plant houdt dus echt van de jungle!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Philodendron Scandens – 15 cm

9,95

De Philodendron wenst een standplaats met gefilterd of indirect zonlicht. Verdraagt ook minder licht. Gelieve in de winter de temperatuur niet lager dan 13 graden Celsius te laten zakken.

 

Philodendron soorten komen van oorsprong voornamelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika. Deze makkelijke kamerplanten soort heeft in Nederland een aantal populaire varianten zoals de Deliciosa, Monstera of Gatenplant. De Philodendron behoort tot de plantenfamilie van de Araceae. Doordat deze mooie kamerplant zo makkelijk is in het onderhoud is het een geliefde plant voor kantoor.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Clusia Princess Clusia – 35 cm

20,95

De Clusia Rosea Princess wordt ook wel de handtekeningboom genoemd. Dit komt voort uit het feit dat je op dit blad kan schrijven door erin te krassen. Het blad heeft hiervan geen schade en blijft gewoon groen en doorgroeien.

 

De plant is gemakkelijk te onderhouden en de bladeren kunnen tot 20 centimeter groot worden. Wanneer deze plant nog wat kleiner is (bij aanschaf) zijn de de stam en de takken nog groen, naarmate de plant groter wordt worden de stam en de takken bruin en ‘verhouten’ ze. Een mooie ontwikkeling waardoor de plant weer een nieuwe uiterlijk krijgt, maar prachtig blijft! De plant is ook nog eens enorm luchtzuiverend waardoor het ook een populaire plant is voor in veel kamers.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Pachira aquatica – Watercacao – Geldboom – 100 cm

23,95

De Pachira Aquatica, ook wel Watercacao of de geldboom genoemd is een sierlijke plant die liever te weinig water krijgt dan teveel. De plant is kenmerkend door zijn stam met daarop de vijf bladeren aan elke tak: deze lijkt op een menselijke hand. Een mooie plant die uniek is in jouw huis, je ziet hem tenslotte niet veel!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Licht nodig

 

Dieffenbachia Compacta – 30 cm – 4 stuks

23,95

Dieffenbachia Compacta – 30 cm – 4 stuks

23,95

Het blad van de Dieffenbachia Tropic Snow is iets vreemder gekleurd dan dat van de ‘gewone’. Vandaar de naam ‘Tropic Snow’. Het blad is vol, lichtgroen tot wit, met naast de groene rand ook groene vlekken. Een aparte verschijning. Ook deze plant is weer van oorsprong tropisch. Let op met jonge kinderen, katten en konijnen: een hap dieffenbachiablad is minstens pijnlijk, maar kan zelfs tot tijdelijke verlamming leiden. Hoewel giftig zorgt de plant wél voor zuivering van de lucht in je huis.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Doet het goed in de schaduw

 

Plant cadeaus

Opzoek naar een leuk cadeau? Het geven van een mooie plant of sierpot doet het altijd goed en past bij iedere gelegenheid! Verjaardagen, een nieuw huis of andere gelegenheid? Het wordt simpelweg net iets leuker met een plantcadeau. Om het je wat gemakkelijker te maken hebben we alvast onze favoriete planten en sierpotten om te geven voor je verzameld. Ben je opzoek naar een plant om te geven binnen een bepaalde prijscategorie of andere wensen? Filter eenvoudig en bekijk de planten die het beste bij de wensen van jou en diegene die de plant ontvangt past! Niks gevonden? Bekijk dan alle sierpotten, kamerplanten of buitenplanten.

Planten om te geven

Bij het selecteren van onze plant cadeaus hebben we een aantal criteria aangehouden die wij belangrijk vinden bij een cadeau:

  • de prijs, voor de een wil je wat meer uitgeven dan voor de ander. Dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom hebben wij voornamelijk planten tussen de 10-30 euro geselecteerd.
  • verzorging, je zal hier voornamelijk planten vinden die wat makkelijker te verzorgen zijn. Je wilt iemand namelijk niet opzadelen met een lastige plant.
  • standplaats, omdat je vaak niet precies weet waar iemand de plant wilt neerzetten hebben we planten geselecteerd die het vrijwel overal goed doen. Bekijk wel even de beschrijving of jouw gekozen plant toch net niet die ene plant is die in de schaduw of volle zon moet staan.

Plant cadeau versturen

Wil je de plant via de post versturen of kan je niet bij de gelegenheid aanwezig zijn en wil je toch wat geven? Vul bij het afrekenen van je plant het adres in van diegene aan wie je de plant wilt geven. Laat ook wat achter in de opmerkingen en wij halen de bon alvast uit de doos. Zo weet niemand wat de plant heeft gekocht en is deze perfect geschikt om te geven. De doos an zich voelt al als een cadeautje!