Plant families

Resultaat 1–12 van de 16 resultaten wordt getoond

Ficus Lyrata – Tabaksplant – 80 cm

18,95

Ficus Lyrata – Tabaksplant – 80 cm

18,95

De Ficus Lyrata, ook wel Tabaksplant genoemd is een van onze populairste planten van het moment. De plant is ten slotte gemakkelijk te onderhouden, blijft het gehele jaar mooi groen en past bij vrijwel ieder interieur. Hij doet het enorm goed in een stijlvol en strak huis, maar ook als je inrichting wat gevarieerder is past hij mooi!

 

De plant is gemakkelijk te onderhouden en we raden aan om in de koudere maanden 1x per week water te geven en in de zomer 2x per week in kleinere hoeveelheden. Daarnaast staat het graag op een licht plekje, maar niet in de directe zon. De ‘vioolbladplant’ heeft bladeren in de vorm van violen en daar dankt hij dan ook zijn bijnaam aan.

 

Bestel deze Ficus Lyrata eenvoudig bij onze partner voor de scherpte prijs van dit moment!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Niet in directe zonlicht plaatsen

 

Areca Palm – Goudpalm – 100 cm

33,95

Areca Palm – Goudpalm – 100 cm

33,95

De Areca Palm, ook wel Goudpalm genoemd is een plant die in vrijwel iedere huishouden wel eens heeft gestaan of zou moeten staan. Een echte blikvanger in de kamer en gemakkelijk in de verzorging. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren benevelen en deze plant voelt zich heerlijk. De Areca Palm (Goudpalm), groeit relatief snel en het is daardoor raadzaam altijd een iets grotere pot te kopen dan de huidige pot. Zo voorkom je dat je al snel weer een nieuwe pot moet kopen.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Groeit snel

 

Strelitzia Nicolai – 80 cm

34,95

Strelitzia Nicolai – 80 cm

34,95

De Strelitizia Nicolai wordt ook wel een Paradijsvogelplant genoemd door velen. Dit komt voort uit de prachtige oranje bloemen die eens paar jaar kunnen bloeien. Ook buiten deze bloeiperiode is deze plant een prachtige toevoeging aan je huis. Een echte blikvanger die je huis voorziet van een tropisch tintje. De Strelitzia Nicolai past dan ook in vrijwel ieder interieur. 

 

In de natuur kan deze plant tot wel 4 meter hoog worden. Bij jou thuis zal dit niet het geval zijn, maar met de juiste verzorging kan deze plant wel aanzienlijk groeien.

 

De Strelitzia Nicolai, ook wel bekend als de Witte Paradijsvogelbloem, is een hippe kamerplant. In de natuur kan de plant wel een hoogte bereiken van 4 meter. Oorspronkelijk komt de Strelitzia uit Zuid Afrika waar de plant in optimale omstandigheden eerder zal bloeien dan in de huiskamer. Regelmatig voeding geven in de zomer periode is dan ook aan te raden gezien deze plant nog wel wat bouwstoffen nodig heeft.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Licht nodig

 

Strelitzia Reginae – Paradijsvogelbloem – 100 cm

79,95

Strelitzia Reginae, ofwel Paradijsvogelbloem of Paradijsvogelplant is een prachtige plant. Deze plant is 60 centimeter hoog en enorm populair op het moment. De plant komt normaliter elk jaar in de bloei en toont dan zijn prachtige kenmerkende oranje bloemen.

 

Gedurende de rest van het jaart zitten er geen bloemen aan, maar dat neemt niks af aan de schoonheid van deze plant. Met zijn prachtige bladeren en lange stelen is dit een echte eyecatcher voor in jouw ruimte! De Strelitzia Reginae bestel je eenvoudig bij onze parter.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Ficus Elastica – Dark forest pot – 30 cm

19,45

De Ficus Elastica is een enorm populaire plant en staat ook wel bekend onder de naam ‘Rubberplant’. De bladeren werden namelijk gebruikt om rubber te verzamelen. Nu is deze plant vooral bekend om zijn prachtige donkergroene bladeren die erg mooi in huis staan. De bladeren zijn wat dikker dan de meeste andere bladeren en bij goede verzorging hebben ze een prachtige glimmende gloed. 

 

De rubberplant is sterk luchtzuiverend en vraagt weinig aandacht. Zolang je de plant niet op de tocht of in direct zonlicht plaatst is het al gauw goed. Zelfs bij weinig daglicht doet deze plant het prima. Mocht de plant zich fijn voelen zullen er regelmatig nieuw bladeren aan de plant komen en zal deze omhoog gaan groeien. Je zal eerst een rode punt aan de bovenkant van de steel te zien krijgen die zich open bloeit tot een nieuw blad.

 

De ‘deep forest’ pot waarin de Ficus Elastica komt is prachtig een prachtig modern design. De warme kleuren combineren prachtig met de donkergroene kleur van het blad, en geven de plant een retro look.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Cactus mix Kokodama – 2 stuks

24,95

Cactus mix Kokodama – 2 stuks

24,95

De Kokodama is een trendy handgemaakte bol van 100% fairtrade vezels. De naam Kokodama is afgeleid van het Japanse Kokedama. Hier staat ‘koke’ voor mos en ‘dama’ voor bal. Omdat onze bal niet bestaat uit mos is de naam veranderd in Kokodama. De bollen kunnen je ophangen of neerzetten en passen in ieder interieur. De cactussen zijn zeer makkelijk in onderhoud en hebben vooral veel liefde nodig. De verschillende vormen zorgen voor extra diversiteit.

 

Bij de plant ontvang je vanzelfsprekend meer informatie over je nieuwe huisgenoot en wij geven tips hoe je zo lang mogelijk van hem kunt genieten. Elke plant heeft namelijk zo zijn voorkeuren qua verzorging. En juist omdat alles wat je over deze plant moet weten wordt bijgesloten, kun je hem ook perfect naar een ander sturen. De verpakking alleen is namelijk al een cadeautje!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Kan tegen temperaturen tussen -10 en +40 graden celsius

Europese Dwergwaaierpalm – Chamaerops Humilis – 40 cm

24,50

De Chamaerops Humilis is de enige palm die oorspronkelijk uit Europa komt. Het zal je niet verrassen dat deze plant dan ook uit Zuid-Europa afkomstig is. Rondom het Middellandse zeegebied is het vrijwel altijd zonnig en komt het in de wintermaanden ook nauwelijks onder de 0 graden. Daarom kan deze palm daar goed groeien, maar ook wanneer het vriest overleeft deze plant het. 

 

De plant is enorm sterk en kan tegen zowel vrieskou, als directe zon. Toch raden we aan om bij vrieskou de plant even binnen te zetten. Voor de rest is de plant erg gemakkelijk, regelmatig een beetje water geven, maar pas op dat je niet teveel in 1x geeft. Heb je deze plant buiten staan? Dan is een regenbui vaak al voldoende en hoef je deze alleen in de zomer wat water te geven. Binnen volstaat 1 keer per week.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Kan tegen temperaturen tussen -10 en +40 graden celsius

 

 

Cactus Euphorbia – Wolfsmelk – 80 cm

35,95

Er zijn vele prikkelende planten, die wij voor het gemak allemaal cactus noemen. Dé woestijncactus heet euphorbia ingens. Hij is bekend uit iedere western die je ooit gezien hebt. Hij heeft die bekende kandelaar-achtige vorm.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Licht nodig

 

Philodendron Imperial Green – 50 cm

14,50

De Philodendron Imperial Green is een groene kamerplant met prachtige grote bladeren. Waarom wij zo fan zijn van deze plant? Dat is heel simpel.. hij is super makkelijk te verzorgen, kan vrijwel overal staan en vrolijkt de hele boel wat op. Je kan deze plant zowel op een licht, als schaduwplekje zetten. Let wel op dat je deze plant niet in de directe zon plaatst. 

 

Je maakt de Imperial Green blij met potgrond wat altijd licht vochtig is en dus graag geregeld kleine beetje water krijgt. Kleuren de bladeren bruin? Dan geef je waarschijnlijk te weinig water. Kleuren deze geel? Dan geef je teveel water.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Ook geschikt voor een plekje in de schaduw

 

Philodendron Scandens – 30 cm

12,95

De Philodendron komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Midden en Zuid Amerika. Daar is het heerlijk vochtig en leven ze van het weinige licht dat tussen de bladeren van hoge bomen door naar beneden valt.

 

Om voldoende licht te krijgen, klimmen veel Philodendrons in bomen. Ze hebben luchtwortels waarmee ze zich aan een boom vastgrijpen en langzaam groeien ze dichter naar het licht toe. Er zijn zelfs soorten die nooit op de grond leven, maar ontkiemen hoog in de boom en daar hun hele leven blijven. Het woord Philodendron komt uit het Grieks en is een samenvoeging van philo; ‘houden van’ en dendron; ‘boom’. Deze plant houdt dus echt van de jungle!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Philodendron Scandens – 15 cm

9,95

De Philodendron wenst een standplaats met gefilterd of indirect zonlicht. Verdraagt ook minder licht. Gelieve in de winter de temperatuur niet lager dan 13 graden Celsius te laten zakken.

 

Philodendron soorten komen van oorsprong voornamelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika. Deze makkelijke kamerplanten soort heeft in Nederland een aantal populaire varianten zoals de Deliciosa, Monstera of Gatenplant. De Philodendron behoort tot de plantenfamilie van de Araceae. Doordat deze mooie kamerplant zo makkelijk is in het onderhoud is het een geliefde plant voor kantoor.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Cereus forbesii Cactus – 2 stuks – 20 cm

31,95

Cereus forbesii Cactus – 2 stuks – 20 cm

31,95

De kwekers hebben met zorg en toewijding de Cereus Validus zijn spiraalvorm gegeven. Zo komt hij in het wild natuurlijk niet voor. De cactus komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en kan daar tot een meter of zes groot worden. Daar draagt hij ’s zomers witte bloemen gevolgd door mooi rood fruit.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Iedere plant heeft een familie. Net zoals elk diersoort ook onderdeel is van een familie. Vaak hebben plant families uiterlijke kenmerken die we mooi vinden of bij onze huisstijl vinden passen. Misschien wel de bekendste plant familie zijn de palmen. Een herkenbare plant waarvan je er soms al een van in huis hebt en nu opzoek bent naar een vergelijkbare plant die daarbij past. Als een dergelijke situatie voor jou toepasbaar is, is het handig om op plant families te zoeken! Kom je er nou nog niet helemaal uit? Bekijk dan al onze kamerplanten of buitenplanten.