calathea

Toont alle 5 resultaten

Calathea Orbifolia – 60 cm

21,50

De Calathea Orbifolia is opvallend vanwege zijn prachtige bladeren. Je komt deze plant dan ook veel tegen op foto’s, filmsets en andere media. Zijn prachtige gestreepte bladeren zijn een echte verschijning in jouw huis. Hoor je ritselend geluid? Schrik niet. Een opvallende kenmerk aan Calathea’s is dat de plant zich terugtrekt in de avond en de bladeren wat meer dicht zal vouwen. Overdag zullen de bladeren zich dan weer gaan tonen.

 

In de natuur groeit deze plant onder de beschutting van bomen waardoor de plant het goed doet in de schaduw, halfschaduw of lichte plekken, maar minder in de volle zon. Let hier dus ook op bij het kiezen van een standplaats.

 

De plant houdt ervan om af en toe besproeid te worden omdat het in gebieden groeit waar de luchtvochtigheid hoog is. Geef daarnaast af en toe lauw water zodat de potgrond vochtig blijft.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Ook geschikt voor in de schaduw

 

Calathea Medaillon – 60 Cm

18,95

Een prachtige plant met een aparte uitstraling. Zo kan je de Calathea medaillon wel beschrijven. Met zijn grote donkere bladeren is dit niet een plant die je zo snel ergens anders zal tegenkomen. Waarom wij zo fan zijn van deze plant? Hij is lekker makkelijk!

 

Een standplaats vinden voor deze plant? Hij doet het eigenlijk overal goed! Op zowel een lichte, als schaduwrijke plek kan deze plant goed gedijen. Een leuk iets aan deze plant is ook nog eens dat deze gedurende de dag veranderd kwa uiterlijk. In de avond trekt de Calathea zich namelijk wat meer terug en zal het zijn bladeren omhoog trekken. In de ochtend zal de Calathea zich weer ontvouwen en zijn de bladeren beter zichtbaar. Uniek toch?!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Geschikt voor zowel in de schaduw, als op een licht plekje.

 

-17% calatheas in witte pot

Calathea Shadow 2-Pack – Incl. sierpot – 30 Cm

23,90 19,90

Een donker plekje in huis of op kantoor? Geen probleem! De naam van de 2-pack zegt het al. Ze zijn perfect voor op een schaduwrijke plek. Deze Calathea’s hebben daarnaast een enorm luchtzuiverende werking wat een mooie bijkomstigheid is. Schadelijke stofjes en nare geurtjes zijn dan ook snel verleden tijd.

 

Een leuke eigenschap aan deze plantjes is dat ze veranderen gedurende de dag. Overdag tonen ze hun prachtige karakteristieke bladeren, maar in de avond trekken de bladeren zich terug en sluit de plant zich.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Luchtzuiverende werking

 

 

Maranta Leuconeura 2-pack – 30 cm

12,95

De Maranta Leuconeura ‘fascinator tricolor’ is een zeer bijzonder en sterk plantje vanwege zijn magische bladtekening. Deze heeft opvallende donkerroze nerven op de bladeren en kan soms bloeien.


Zet dit kleine plantje op een half lichte standplaats en pas op voor direct zonlicht. Bij het verpotten altijd een laagje hydrokorrels op de bodem leggen. In de natuur groeien deze planten in de schaduw van de grote bomen en planten. In de woonkamer kun je deze planten dus ook gerust op een half lichte plaats zetten. Belangrijk is dat ze niet voor het raam in direct zonlicht staan.

 

De Maranta Leuconeura ‘Fascinator Tricolor’ en de Maranta Leuconeura ‘Kerchoveana’ zijn leuke groene kamerplantjes. De Maranta stamt af van de Calathea en daar hebben ze dan ook de prachtige bladtekeningen aan te danken.

 

In de natuur groeien deze planten in de schaduw van de grote bomen en planten. In de woonkamer kun je deze planten dus ook gerust op een half lichte plaats zetten. Belangrijk is dat ze niet voor het raam in direct zonlicht staan.

 

 

✓ Plant heeft licht nodig

✓ Regelmatig water geven

✓ Zet niet op de koude plekken of op de tocht

 

 

Ctenanthe – Calathea – 25 cm

9,95

Deze plant heeft vele namen. Ctenanthe Burle, Marxii of de meest gangbare, Calathea. Dit is een plant die oorspronkelijk groeit in Centraal en Zuid-Amerika.

 

Deze plant is niet alleen erg mooi, maar heeft ook een bijzondere eigenschap. De plant veranderd namelijk gedurende de dag. Overdag kan je de gestreepte bladeren goed zien, maar in de avond trekt de plant zijn bladeren op. In de avond zie je dus de paarse onderkant van de bladeren die weer een hele andere effect geven. De plant zelf is niet zo moeilijk. De Calathea is een plant die het het beste doet op een plekje uit de zon en is gemakkelijk in onderhoud.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Doet het goed in de schaduw

 

Calathea

Stiekem misschien wel onze favoriete plant familie. De Calathea heb je in vele uitvoeringen. De meest bekende Calathea planten zijn:

  • Calathea Ctenanthe
  • Calathea Orbifolia
  • Calathea Medaillon

Daarnaast heb je ook nog vele verwante plant families die afstammen van de Calathea zoals de Maranta plantfamilie

 

Calathea verzorging

Calathea's zijn enorm gemakkelijk om te onderhouden. Het is dus ook een gemakkelijke plant indien je niet zulke groene vingers hebt of er simpelweg niet zoveel aandacht aan wilt besteden.

Calathea's doen het goed op vrijwel iedere plek in huis of op kantoor. In de natuur groeit de plant namelijk op een schaduwrijke plek, maar hij kan ook prima op een licht plekje staan. Vermijd enkel de directe zon.

Daarnaast is het geven van water eenvoudig. Zorg dat je de plant ongeveer 1x per week wat water geeft en dat de aarde vochtig blijft.

 

Calathea eigenschappen

Misschien wel het leukste van de Calathea plantfamilie is dat deze plant gedurende dag zich anders gaat gedragen, maar er ook anders uitziet. Overdag laat de plant zijn prachtige kenmerkende bladeren zien, maar in de avond trekt het zich terug en haalt het zijn bladeren naar boven. Zo sluit de plant zich en zal je de onderkant van de bladeren te zien krijgen. Schrik dus niet als je iets hoort ritselen!

 

Is de Calathea plant giftig?

Calathea planten zijn niet giftig voor mens of dier. Je kan deze plant dus prima kopen indien je jonge kinderen of huisdieren hebt.