Schaduwplanten

Resultaat 1–12 van de 19 resultaten wordt getoond

Areca Palm – Goudpalm – 100 cm

33,95

Areca Palm – Goudpalm – 100 cm

33,95

De Areca Palm, ook wel Goudpalm genoemd is een plant die in vrijwel iedere huishouden wel eens heeft gestaan of zou moeten staan. Een echte blikvanger in de kamer en gemakkelijk in de verzorging. Regelmatig water geven en af en toe de bladeren benevelen en deze plant voelt zich heerlijk. De Areca Palm (Goudpalm), groeit relatief snel en het is daardoor raadzaam altijd een iets grotere pot te kopen dan de huidige pot. Zo voorkom je dat je al snel weer een nieuwe pot moet kopen.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Groeit snel

 

Monstera Deliciosa – Gatenplant – 50 cm

17,50

Monstera Deliciosa – Gatenplant – 50 cm

17,50

De Monstera deliciosa, ook bekend onder de naam gatenplant of philodendron pertusem, is een bijzondere bladplant. Een must-have voor elke plantenliefhebber. De frisgroene bladeren hebben gaten en maken de plant speciaal en deze is perfect voor je eigen urban jungle. Doordat deze plant gekweekt is onder het label Decorum is deze van de zwaarste kwaliteit.

 

Zet de plant op een lichte standplaats maar pas op voor direct zonlicht. Wekelijks water geven is aan te raden maar dit is afhankelijk van de standplaats, temperatuur en tijd van het jaar.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Vermijd direct zonlicht

 

Calathea Orbifolia – 60 cm

21,50

De Calathea Orbifolia is opvallend vanwege zijn prachtige bladeren. Je komt deze plant dan ook veel tegen op foto’s, filmsets en andere media. Zijn prachtige gestreepte bladeren zijn een echte verschijning in jouw huis. Hoor je ritselend geluid? Schrik niet. Een opvallende kenmerk aan Calathea’s is dat de plant zich terugtrekt in de avond en de bladeren wat meer dicht zal vouwen. Overdag zullen de bladeren zich dan weer gaan tonen.

 

In de natuur groeit deze plant onder de beschutting van bomen waardoor de plant het goed doet in de schaduw, halfschaduw of lichte plekken, maar minder in de volle zon. Let hier dus ook op bij het kiezen van een standplaats.

 

De plant houdt ervan om af en toe besproeid te worden omdat het in gebieden groeit waar de luchtvochtigheid hoog is. Geef daarnaast af en toe lauw water zodat de potgrond vochtig blijft.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Ook geschikt voor in de schaduw

 

Aeschynanthus Rasta – 40 cm

14,95

Aeschynanthus Rasta – 40 cm

14,95

De Aeschynanthus – Rasta is een mooie hangplant die het goed doet in vrijwel ieder huis. Met zijn prachtige rode bloemen is het een echte blikvanger in huis. Wanneer je deze plant in huis hebt is het belangrijk om lauw water te geven. Dit komt doordat de plant in warme gebieden groeit en dus niet gewend is aan koud water. Daarnaast is het belangrijk regelmatig water te geven zodat de aarde vochtig blijft. 

De plant hangt het liefst op een plek met veel licht, maar geen direct zonlicht. Toch kan de plant ook op een schaduwrijke plek hangen, maar zal deze minder snel groeien. In de zomermaanden adviseren we om de plant iets bij te voeden met kamerplant voeding. In de winter daarentegen heb je er geen omkijken naar omdat de plant dan in een rustmodus is. 

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Zowel geschikt voor schaduw, als een licht plekje

 

Calathea Medaillon – 60 Cm

18,95

Een prachtige plant met een aparte uitstraling. Zo kan je de Calathea medaillon wel beschrijven. Met zijn grote donkere bladeren is dit niet een plant die je zo snel ergens anders zal tegenkomen. Waarom wij zo fan zijn van deze plant? Hij is lekker makkelijk!

 

Een standplaats vinden voor deze plant? Hij doet het eigenlijk overal goed! Op zowel een lichte, als schaduwrijke plek kan deze plant goed gedijen. Een leuk iets aan deze plant is ook nog eens dat deze gedurende de dag veranderd kwa uiterlijk. In de avond trekt de Calathea zich namelijk wat meer terug en zal het zijn bladeren omhoog trekken. In de ochtend zal de Calathea zich weer ontvouwen en zijn de bladeren beter zichtbaar. Uniek toch?!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Geschikt voor zowel in de schaduw, als op een licht plekje.

 

Ficus Elastica – Dark forest pot – 30 cm

19,45

De Ficus Elastica is een enorm populaire plant en staat ook wel bekend onder de naam ‘Rubberplant’. De bladeren werden namelijk gebruikt om rubber te verzamelen. Nu is deze plant vooral bekend om zijn prachtige donkergroene bladeren die erg mooi in huis staan. De bladeren zijn wat dikker dan de meeste andere bladeren en bij goede verzorging hebben ze een prachtige glimmende gloed. 

 

De rubberplant is sterk luchtzuiverend en vraagt weinig aandacht. Zolang je de plant niet op de tocht of in direct zonlicht plaatst is het al gauw goed. Zelfs bij weinig daglicht doet deze plant het prima. Mocht de plant zich fijn voelen zullen er regelmatig nieuw bladeren aan de plant komen en zal deze omhoog gaan groeien. Je zal eerst een rode punt aan de bovenkant van de steel te zien krijgen die zich open bloeit tot een nieuw blad.

 

De ‘deep forest’ pot waarin de Ficus Elastica komt is prachtig een prachtig modern design. De warme kleuren combineren prachtig met de donkergroene kleur van het blad, en geven de plant een retro look.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Droogbloemen in glas – Purple Cloud

17,50

Droogbloemen in glas – Purple Cloud

17,50

Droogbloemen zijn populairder dan ooit! In de jaren ’60 & ’70 zag je bijna overal droogbloemen en werden ze in de jaren daarna steeds meer als ouderwets gezien. Tegenwoordig is ouderwets niet meer iets negatiefs maar veranderd ouderwets in vintage en vintage is in! Wij zijn best blij met deze oude trend die terugkeert, want wij zijn er dol op! Perfect voor in een kamer zonder licht, een te zonnig hoekje of waar dan ook! 

 

Let op: deze gedroogde bloemen blijven natuurproducten. Het uiterlijk kan enigszins afwijken van de foto.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Geen onderhoud nodig

 

Philodendron Imperial Green – 50 cm

14,50

De Philodendron Imperial Green is een groene kamerplant met prachtige grote bladeren. Waarom wij zo fan zijn van deze plant? Dat is heel simpel.. hij is super makkelijk te verzorgen, kan vrijwel overal staan en vrolijkt de hele boel wat op. Je kan deze plant zowel op een licht, als schaduwplekje zetten. Let wel op dat je deze plant niet in de directe zon plaatst. 

 

Je maakt de Imperial Green blij met potgrond wat altijd licht vochtig is en dus graag geregeld kleine beetje water krijgt. Kleuren de bladeren bruin? Dan geef je waarschijnlijk te weinig water. Kleuren deze geel? Dan geef je teveel water.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Ook geschikt voor een plekje in de schaduw

 

Philodendron Scandens – 30 cm

12,95

De Philodendron komt van oorsprong uit de tropische regenwouden van Midden en Zuid Amerika. Daar is het heerlijk vochtig en leven ze van het weinige licht dat tussen de bladeren van hoge bomen door naar beneden valt.

 

Om voldoende licht te krijgen, klimmen veel Philodendrons in bomen. Ze hebben luchtwortels waarmee ze zich aan een boom vastgrijpen en langzaam groeien ze dichter naar het licht toe. Er zijn zelfs soorten die nooit op de grond leven, maar ontkiemen hoog in de boom en daar hun hele leven blijven. Het woord Philodendron komt uit het Grieks en is een samenvoeging van philo; ‘houden van’ en dendron; ‘boom’. Deze plant houdt dus echt van de jungle!

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Philodendron Scandens – 15 cm

9,95

De Philodendron wenst een standplaats met gefilterd of indirect zonlicht. Verdraagt ook minder licht. Gelieve in de winter de temperatuur niet lager dan 13 graden Celsius te laten zakken.

 

Philodendron soorten komen van oorsprong voornamelijk uit het regenwoud van Zuid Amerika. Deze makkelijke kamerplanten soort heeft in Nederland een aantal populaire varianten zoals de Deliciosa, Monstera of Gatenplant. De Philodendron behoort tot de plantenfamilie van de Araceae. Doordat deze mooie kamerplant zo makkelijk is in het onderhoud is het een geliefde plant voor kantoor.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

Zamioculcas zamiifolia – 45 cm

27,95

De Zamioculcas komt van oorsprong uit Oost-Afrika. De Zamioculcas is boven alles een sterk staaltje natuur. Deze groene persoonlijkheid heeft stevige, opvallend regelmatige leerachtige bladeren. Ze groeien zo aan de takken dat die een beetje op gestileerde veren lijken.

 

Ondanks de stevige stengels valt Zamioculcas toch onder de kruidachtige planten. Zijn uithoudingsvermogen zit niet zozeer in hout en dikker of zwaarder worden, maar in zijn speciale vaten die vocht en voeding opslaan. Dat maakt het één van de makkelijkste woonplanten ooit. Licht, donker, water vergeten te geven – Zamioculcas blijft er stoïcijns onder en blijft intussen trouwhartig groen en mooi zonder zelfs maar te ruien. Als je echter meer wilt dan iets groens staat te wezen en verder vooral lijkt te dutten, doe je er goed aan toch een beetje in jullie relatie te investeren. Zamioculcas is geen vlotte groeier, maar dat maakt een nieuwe scheut een des te grotere overwinning.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Makkelijk te onderhouden

 

 

Dieffenbachia Compacta – 30 cm – 4 stuks

23,95

Dieffenbachia Compacta – 30 cm – 4 stuks

23,95

Het blad van de Dieffenbachia Tropic Snow is iets vreemder gekleurd dan dat van de ‘gewone’. Vandaar de naam ‘Tropic Snow’. Het blad is vol, lichtgroen tot wit, met naast de groene rand ook groene vlekken. Een aparte verschijning. Ook deze plant is weer van oorsprong tropisch. Let op met jonge kinderen, katten en konijnen: een hap dieffenbachiablad is minstens pijnlijk, maar kan zelfs tot tijdelijke verlamming leiden. Hoewel giftig zorgt de plant wél voor zuivering van de lucht in je huis.

 

✓ Plant van Nederlandse bodem

✓ Gratis retourneren

✓ Doet het goed in de schaduw

 

Schaduw kamerplanten

Een huis op het noorden of een woning waar geen direct zonlicht op staat? Dan kan het lastig zijn om kamerplanten goed te onderhouden. Veel van de meest voorkomende kamerplanten hebben licht of zelfs direct zonlicht nodig. Een kamerplant op een plek in de schaduw leidt vaak tot het afsterven of lelijk worden van de plant. Het controleren van de lichtbehoefte van je plant is dan ook essentieel.

Toch zijn er gelukkig ook schaduwplanten die het prima doen in kamers zonder veel zonlicht. Een kamerplant in de schaduw kan dus heel goed, maar vergt iets meer onderzoek dan normaal. Omdat wij snappen dat iedereen toch graag planten in huis heeft, hebben wij alvast de mooiste schaduwplanten voor jou geselecteerd. Nog meer wensen? Gebruik dan onze handige filters en bekijk direct welke schaduw kamerplanten het beste aansluiten op jouw wensen.

Kamerplant in de schaduw

Kamerplanten die geschikt zijn voor een plekje in de schaduw groeien vaak in het wild onder de beschutting van bomen. Zodoende zijn deze kamerplanten gewend aan weinig of geen licht. De meest voorkomende schaduwplanten die in huis worden gebruikt zijn planten afkomstig uit dichtbegroeide bossen of (tropisch) regenwouden.  Onze favoriete schaduw kamerplanten? We hebben een top 5 voor je gemaakt. 

 

Top 5 schaduwplanten

  • Monstera Deliciosa, ofwel Gatenplant. Deze opvallende plant is karakteristiek om zijn bladen met gaten erin. Je kent hem vast wel!
  • Calathea – Ctenanthe, deze plant vinden wij zo leuk omdat hij zich gedurende de dag anders gaat gedragen. Overdag zie je zijn prachtige bladeren en in de avond trekt hij de bladeren terug om beschut de nacht door te komen.
  • Zamioculcas, deze plant is al gauw tevreden en daarom vinden we deze ook echt in dit lijstje terughoren. Deze plant doet het eigenlijk overal goed en dus ook in de schaduw. Tevens is deze plant enorm makkelijk in onderhoud. 
  • Kentia Palm, ook wel de Hollywood palm genoemd omdat deze in zoveel films en series te zien is. Een prachtige grote plant die je huis voorziet van nog meer sfeer!
  • Dieffenbachia Compacta, een karakteristieke luchtzuiverende plant met bladeren die je op vrijwel geen andere plant zal terugvinden. De bladeren zijn groen aan de randen, maar wit van binnen. Wij verkopen deze plant in een set van 4 voor maar €23,95! Zo heb je er ook altijd een om iemand anders blij mee te maken! 

Tuinplanten voor in de schaduw

Hoewel de meeste planten gedijen bij een zonnig plekje in de tuin of op het balkon, hoeft een tuin of balkon gelegen op het noorden zeker niet te betekenen dat deze leeg hoeft te staan. Er zijn dan ook genoeg tuinplanten om jouw balkon of tuin op te vrolijken. Een mooi voorbeeld van een plant die het goed doet in de schaduw en enorm populair is, is de Klimop

Laat je dus niet tegenhouden om een plekje in de schaduw te voorzien van planten. Of je nu een huis met schaduw hebt, een kantoor met schaduw of een tuin. Een schaduwplant kan je overal neerzetten en er is genoeg keuze!